Jumat, 24 Oktober 2014

пирачкивашиот со

Возење Безбедно (Алатки Секој Biker треба да имаат заедно за возење)

Тоа е всушност сосема лесно да се направи рутински за одржување на вашиот сопствен мотор. И имаат право алатки за работа може да значи разлика помеѓу ужива сите-ден возење и ја да се спакуваат вашиот велосипед и главата назад дома кога нешто ќе тргне криво. Значи, она што алатки ви треба да се земе заедно за возење? Прво и основно, треба да имаат средства за да поправка на рамен оган. Следно, се инвестира во алатки потребни за да се одржи вашата снабдување и сопирачките.

Велосипеди Водичи

Основните велосипед опстанок комплет треба да вклучува:
Гума пакет,
помпа
синџир алатка
отвертка
резервни цевка
Клучеви во различни големини

Капини Широка велосипед опстанок комплет ќе вклучуваат:
синџир средства за чистење
Растворувачи Специјално дизајниран за ланци на велосипед
смазване

Работи што треба да Проверете за пред да удри на патот

Кочници: Обезбедување на пирачки
вашиот со работат добро е од витално значење. Бидете сигурни да проверите вашата влошки Често да се спречи раб штета и да се осигура дека вашиот велосипед, всушност, ќе престане кога тоа би требало да. Прилагодување на тензија е Anche важно.
Синџир обезжирить снабдување и ре-смазка него. Чиста задната венци со четка алатка.
Уреди: Проверете дерайльор опрема акција и кабли. Обезмаслете снабдување и ре-смазка. Чиста задната венци со четка алатка.
Педали: Бидете сигурни оска се врти слободно. Проверете дното заградата оски за широчината.
Волан: Бидете сигурни кормило и стеблото е здраво.
Рамка: Проверка за штета. Бидете сигурни дека седиштето е соодветно прилагодена за вашата висина.
Тркала: Бидете сигурни краци и брадавиците се стеснети и тркала се исправи.
Проверете го притисокот во гумите и нивната состојба. Ако вашиот суспензија вилушка е брзо ослободување, бидете сигурни дека тие се цврсто прицврстени, и не заборавајте да се провери притисокот на гумите.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar